Gyakran ismételt kérdések

Esküvő

1Kérhetünk egyedi árajánlatot?
A pároknak gyakran vannak eltérő igényeik, így teljesen természetes, ha szeretnétek a fotós, videós csomagajánlatainkat is személyre szabni. Kérjük írjátok le a lehető legrészletesebben az elképzeléseteket, és elküldjük Nektek személyre szabott ajánlatunkat.
2A csomagáron felül vannak egyéb költségek?
A csomagáron felül útiköltséggel, és nagyobb távolságok esetén (100km felett) szállással kell kalkulálni. További részleteket az "Útiköltség, szállás" fülön találtok.
3Mikor kell lefoglalni a dátumot?
Ha tudjátok már az időpontot és minket szeretnétek felkérni a nagy nap megörökítésére, akkor mielőbb vegyétek fel velünk a kapcsolatot! Jellemzően 1-1,5 évvel előre vannak lekötve a dátumok, de néha előfordul egy-egy szabad hétvége, így akár az utolsó pillanatban is szerencsétek lehet.
4Mi a foglalás menete?
Az első levélváltás során megbeszéljük a részleteket és egyeztetjük az időpontot. Ha minden megfelelő, akkor a szerződés aláírását és az előleg befizetését követően az időpontot fixnek tekintjük.
5Mikor kerül sor a jegyesfotózásra?
A jegyesfotózást az esküvő előtti időszakban, jellemzően pár héttel korábban szoktuk betervezni egy hétköznapi időpontra. Hogy mik az előnyei és miért érdemes erre sort keríteni, azt a fenti "Jegyesfotózás kisokos" blog bejegyzésünkben elolvashatjátok.
6Mennyi idő múlva kapjuk meg a képeket?
A fotókat 90 napon belül egy online galériában fogjátok megkapni. Innen le tudjátok tölteni a képeket, illetve meg tudjátok osztani ismerőseitekkel is. A galéria 30 napig lesz elérhető, ezt követően törlésre kerül. Természetesen a fotóitok ezt követően is megőrizzük egy archívumban.
7Az összes fotót megkapjuk? Nyers képeket átadjátok?
A képeket minden esetben leválogatjuk, és csak azokat adjuk át, amik minőségi és esztétikai szempontból is megfelelnek az elvárásoknak. Nyers képeket szintén nem adunk át, kizárólag a megfelelő utómunkán átesett fotókat osztjuk meg Veletek.
8Mennyi képet kapunk?
A csomagoknál feltűntetjük azt a minimális képmennyiséget, amit kapni fogtok. Általában ennél több kép kerül átadásra. Ritkán, de olyanra is van példa, hogy kulcsfontosságú eseményeket nem tartanak meg a párok (pl.: nincs csokordobás, készülődésnél csak a menyasszonyt kell fotózni stb), ilyenkor igyekszünk másból pótolni a hiányzó képmennyiséget, de fenntartjuk a jogot, hogy ilyen esetben a megadott képmennyiségtől lefelé is eltérjünk maximum 10%-ig.
9Mikor és hogyan tudunk fizetni?
A fizetés történhet 2 illetve 3 részletben. Előleg + fennmaradt rész az esküvő időpontjában, VAGY Előleg + fennmaradt rész 50%-a az esküvő időpontjában, másik része pedig az átadást követően. Mindegyik tétel rendezhető készpénzzel, vagy 7 napon belül átutalással.
10Kérhetünk utólag is pendrive-ot és fotókönyvet?
Igen, természetesen az elkészült képanyagból utólag is bármikor kérhető pendrive és fotókönyv.
11A fotókönyvbe mi választjuk ki, hogy mi kerüljön?
A fotókönyv szerkesztését általában saját magunk végezzük. Természetesen a képek válogatását Ti magatok is megtehetitek. A megszerkesztett könyv csak a Ti jóváhagyásotok után kerül nyomdába. Az átfutási idő az igény leadásától a kézhezvételig kb 2-3 hét.
12Útiköltség
Útiköltséget abban az esetben számítunk fel, ha az oda- vissza távolság zalaegerszegi indulással meghaladja a 25 km-t. Mindig az aktuális NAV üzemanyagárral és +15 Ft/km amortizációval kerül felszámolásra a csomagáron felül.
13Szállás
Zalaegerszegtől 100 km feletti távolság esetén csak szállás biztosítása mellett tudunk felkérést vállalni. Minőségi kikötésünk nincs. Elvárásunk mindössze egy különálló szoba, egy vagy két külön ággyal és saját fürdővel. A szállás az esküvő helyszínétől távolabb is lehet. Természetesen a szálláskeresést és foglalást ránk is bízhatjátok. Ez esetben még a foglalás előtt egyeztetésre kerül Veletek a pontos összeg.

Kismama fotózás

1Hányadik hétben ideális a fotózás?
A kismama fotózásra a 30-36. hét között szoktunk sort keríteni. Ez egy biztonságosan tervezhető időszak, amikor már bőven magad mögött hagyod a kezdeti rosszulléteket, a pocakod már formás, és legtöbb esetben ilyenkor még a mozgás sem válik annyira megerőltetővé. Ha későn jutott eszedbe a fotózás, akkor se csüggedj! Amíg a pici bent van, sort tudunk rá keríteni. :)
2Mennyivel korábban kell foglalni?
Azt javaslom 3-4 héttel korábban jelezd, ha jönni szeretnél! Ha kinti fotózást tervezel, akkor figyelembe kell venni az időjárást is. Ne told az utolsó pillanatra! Férjen bele az is, ha egész héten szakad az eső, és halasztani kell.
3Stúdióba vagy a szabadba érdemes menni?
Mindkettőnek megvan a maga előnye. A stúdió komfortos közeget nyújt, ahol nem vagyunk kiszolgáltatva az időjárásnak. Lehetőség van akár intimebb képek elkészítésére is, míg a szabadtéri fotózások során gyönyörű helyszínekre mehetünk és csodás naplementében fotózhatunk. Ha mindkettő vonz, akkor a Prémium csomagban lehetőséged van mindegyikre.
4Milyen ruhát válasszak a fotózásra?
Ezt elsősorban Neked kell eldöntened. Gondold át, hogy milyen jellegű képeket szeretnél! Elegáns, letisztult vagy viccesebb és laza? Lehetőség van akár egy átöltözéssel két különböző stílust is megvalósítani.
5Tudok nálatok ruhát bérelni?
Igen, vannak kifejezetten kismamafotózáshoz készült ruháink. Fotózás előtt érdemes bejönni a stúdióba megpróbálni őket.
6Apuka velem tarthat?
Természetesen igen.
7Megkapom a képeket a szülés előtt?
A képek átadási ideje jellemzően 2-4 hét. Ha szeretnéd megosztani a fotókat ismerőseiddel még a pici érkezése előtt, akkor kérlek jelezd, és igyekszem eszerint priorizálni a munkáimat.
8Fizetés menete
A kiválasztott csomag alapárát a fotózás során tudod rendezni készpénzben. Amennyiben a csomagban szereplő képeken felül további fotókat is szeretnél, akkor azok díját átutalással tudod kifizetni.
9Kérhetek utólag is pendrive-ot és fotókönyvet?
Igen, természetesen az elkészült képanyagból utólag is bármikor kérhető pendrive és fotókönyv.
10Útiköltség
Útiköltséget abban az esetben számítok fel, ha az oda- vissza távolság zalaegerszegi indulással meghaladja a 25 km-t. Mindig az aktuális NAV üzemanyagárral és +15 Ft/km amortizációval kerül felszámolásra a csomagáron felül.